Föredrag

Norrländska trädgårdar har i många år haft inspirerande och utbildande föreläsningar i både trädbeskärning och trädgårdsdesign. Föreläsningarna kan hållas för mindre grupper och kan då även utformas till workshop där vi tillsammans jobbar ihop, passar utmärkt om man är ett gäng som t ex vill lära sig lite mer om trädgårdsdesign eller varför inte en förening eller ett företag som vill göra något ihop?

Några exempel på föredrag Norrländska trädgårdar hållit i:

  • Trädgårdsdesign – En föreläsning som går igenom grunderna för hur du ska tänka när du designar din egen trädgård. Fokus på förutsättningar, rumsbyggande, sammanhållande design och vinteraspekten.
  • Beskärning – Forma ditt träd rätt- Beskärning är en konst i sig, men med denna föreläsning får du mer förståelse för hur träden fungerar, hur du ska beskära för bäst läkning och vilka grenar man ska ta bort beroende på vad för slags träd det är.
  • Färg och form i trädgården – Det är lätt att se sig blind på vackra blommor, men hur ska man kombinera dem för att få fram det uttrycket i trädgården som du vill ha? Hur passar färgerna ihop och vad ska man tänka på när det gäller helt gröna växter? Eller efter växterna blommat ut?
  • Inte bara bollpil – Många gånger blir vissa växter på modet och då är det lätt hänt att man glömmer bort vilka andra växter som finns och kanske skulle passa bättre. Inte bara bollpil handlar om hur du ska välja ett träd som passar till just din trädgård med tanke på storlek, form och uttryck.

Har du ett annat ämne du önskar så hör av dig med dina önskemål.

Kontakta oss för vidare uppgifter!