Norrländska trädgårdars kursutbud riktar sig mot privatpersoner, företag och föreningar

Till privatpersoner erbjuds distanskurser och kurser i Skellefteå där deltagarna får lära sig designa sin egen trädgård. För företag och föreningar finns det möjlighet till inspirerande föredrag och kurser om exempelvis växtgestaltning, vinteraspekter och hur man kan förenkla skötseln på grönytor.

”Emma är en väldigt inspirerande föreläsare och hjälper till att komma med bra idéer som har hjälpt mig att utveckla min egen trädgård.” 

Trädgårdsdesign på distans

Startar den 1 mars 2024 och består av 3 digitala träffar via google meet. Antingen dagtid mellan 12 och 13 eller kvällstid mellan 18 och 19 (med möjlighet att variera till den träff som passar dig bäst). Första digitala träffen äger rum 6 mars och följande datum är 20/3 och 3/4.

Kursen håller på i 1 vecka och varje dag har vi en digital träff med lite uppföljning och samtal om problem som kan ha kommit upp. Priset är 1995 kr och då ingår filmklipp att ladda ner, kursmaterial med bilder och personlig handledning på 40 min (du bokar själv tid med Emma).

Du får tillgång till filmklipp, via länk, som du kan ladda ner och även möjlighet att titta på dem i gruppen som finns på Norrländska trädgårdars facebooksida. Kursmaterialet med bilderna från filmerna och yta att skriva dina anteckningar och tankar på kommer hem via post. Förutom de digitala träffarna och diskussionerna i gruppen, kan du även boka in ett eget samtal på 40 min där vi via telefon/träff kan gå igenom dina egna funderingar på just din trädgård.

 Vi går igenom ett ämne per dag, ämnena består av:

 • Grunderna i design
 • Träd
 • Buskar
 • Perenner
 • Utropstecken, belysning och snö

Det är bra att ha lite förkunskap om trädgård, men det går att vara med även som nybörjare. Kursen riktar sig till alla med trädgård i det norrländska klimatet som vill lära sig att få den fin året runt.

Anmäl dig genom att följa denna länk och fylla i formuläret samt ansöka om att gå med i facebookgruppen. När fakturan är betald godkänns medlemskapet i gruppen och det roliga kan börja!

Anmälan är bindande.

Helgkurs i trädgårdsdesign

Vill du hellre vara på plats och satsa en helg på att lära dig designa din egen trädgård? Den 6-7 april eller 1-2 juni, lördag (10-16) till söndag (9-13), kommer Emma hålla i en kurs i Skellefteå. Du får ta fram din egen stil, ta del av Emmas kunskap angående design och möjlighet att fråga henne på plats om det som gäller just din trädgård!
Kursens innehåll är samma som distanskursen, men istället för inspelade klipp, håller Emma i föreläsningarna live för er deltagare.

 • Grunderna i design
 • Träd
 • Buskar
 • Perenner
 • Utropstecken, belysning och snö

Det är bra att ha lite förkunskap om trädgård, men det går att vara med även som nybörjare. Kursen riktar sig till alla med trädgård i det norrländska klimatet som vill lära sig att få den fin året runt.

Priset för kursen är 2350 kr, då ingår kursmaterial, lunch för båda dagarna och fika på lördagen.

Anmäl dig här! Anmälan är bindande.

Afterworkshop

En afterwork med jobbet eller kompisgruppen där ni först får en föreläsning i trädgårdsdesign där Emma går igenom vad man ska tänka på för att få den trädgård man själv vill ha. Sedan ges möjlighet att göra era egna kollage/visionboards över vad ni vill ha i era respektive trädgårdar! En väldigt uppskattat kväll för personal och vänner!

Förutom detta ingår även snackbricka och bubbel.

Kostnad är 600 kr inkl moms (480 kr exkl)/person, minsta antal deltagare är 6 personer.

Kontakta Emma för bokning.

Föreläsningar möjliga att boka:

 • Trädgårdsdesign – En föreläsning som går igenom grunderna för hur du ska tänka när du designar din egen trädgård. Fokus på förutsättningar, rumsbyggande, sammanhållande design och vinteraspekten.
 • Beskärning – Forma ditt träd rätt- Beskärning är en konst i sig, men med denna föreläsning får du mer förståelse för hur träden fungerar, hur du ska beskära för bäst läkning och vilka grenar man ska ta bort beroende på vad för slags träd det är.
 • Färg och form i trädgården – Det är lätt att se sig blind på vackra blommor, men hur ska man kombinera dem för att få fram det uttrycket i trädgården som du vill ha? Hur passar färgerna ihop och vad ska man tänka på när det gäller helt gröna växter? Eller efter växterna blommat ut?
 • Inte bara bollpil – Många gånger blir vissa växter på modet och då är det lätt hänt att man glömmer bort vilka andra växter som finns och kanske skulle passa bättre. Inte bara bollpil handlar om hur du ska välja ett träd som passar till just din trädgård med tanke på storlek, form och uttryck.

Har du ett annat ämne du önskar så hör av dig med dina önskemål.

Kontakta Emma för vidare uppgifter!