Vad träd ger för en tomt

När man planerar en trädgård är det vissa saker man ska tänka på. Tak, väggar och golv, precis som när man bygger ett hus faktiskt.
Många brukar vara mest intresserade av golvet, dvs blombänkarna, och gör fina rabatter här och där. Det brukar åxå ganska snabbt komma upp väggar av nåt slag runt en trädgård som får några öar av rabatter. Väggarna består av t ex häckar, murar, staket, vindskydd, spaljéer osv.
Sen kommer problemet.
Taket, dvs träden. Har du en liten tomt är det självklart svårt att sätta in vilka träd som helst, men det finns många småträd numera att välja på. Dock skulle jag ändå rekommendera iaf ett stort träd. Nånting som ger lite mer karaktär till tomten.
Ett äppelträd blir inte tillräckligt högt för att ge effekten jag pratar om. Utan trädet bör vara minst 8 m högt för att höja taket, det beror lite på hur högt hus man har. För bästa förhållandet bör trädet inte vara mer än ett par meter högre än huset om det är ett litet hus. Annars kommer trädet att få huset att kännas ännu mindre.

Det finns väldigt många spännande träd att välja på, även här uppe, så välj inte bara bollpil, ta nåt mer spännande träd!
Jag känner att jag får fortsätta med mina trädartiklar ett tag till, och skriva om Katsura, Manschurisk valnöt, dodongrönnen och varför inte oxel?