Min fasters trädgård – del 3

Trädgården är fylld av olika vackra stilleben. Blommor i sig kan utgöra sådana, men man lägger till ytterligare en aspekt genom att använda andra material som sten, krukor, osv.
Kontrasterna förhöjer trädgårdens olika rum och lyfter fram skillnaderna däremellan.Runda former i hårda material upplevs ändå som mjuka, formerna tas igen i gullstavens blad och ger ett lugnt intryck. Den röda statyn som sträcker sig upp i rabatten fångar ögat och väcker nyfikenheten.

De hårda materialen lyfter fram dom mjuka växterna på ett väldigt enkelt sätt, de kan även förstärka själva rummets uttryck. De rostiga färgerna i det gamla fönstret kontrasterar vackert mot allt grön i trädgården. Speciellt den gröna väggen bakom fönstret som bildas av granen.


Fönstret i den uppbyggda ruinen förstärker känslan av ett gammalt hus.

I köksträdgården finns en korgstol i närheten av ett skåp. Skåpet kan användas som ett miniväxthus, men man måste akta så att det inte blir för varmt där inne.
Korgstolen står i ett skuggigt hörn under granens skyddande grenar. En plats man gärna går till under sommarens varma dagar i sällskap av en bra bok.
Genom att fylla trädgården med sittplatser lite här och var får man chansen att finna fler rum som man annars inte skulle uppleva.

Skåpet med de vackra detaljerna är ett annorlunda element i trädgården, i bakgrunden står korgstolen och lovar skugga och vila.