Sirliga grenverk och kronor

För att få en riktigt lummig känsla i trädgården kan man plantera träd som har sirliga, långa, hängande grenar. Det blir en mjuk och ganska ljus känsla av dessa träd. Beroende på hur stor yta man har väljer man olika träd, har man en stor tomt så blir Ornäsbjörken fantastisk. Även på vintern så skapar grenverket en fantastisk siluett med långa, hängande grenar.

Man kan även plantera silverpilen och får då en annan karaktär eftersom den har silverfärgade blad. Den har även en skrovlig bark och kan kännas lite robustare än björkens mer lena näver. Silverpilen har orangefärgade grenar som lyser upp ordentligt om våren.
För en mindre trädgård kan man välja tårbjörk, korgvide eller ett körsbärsträd.
Tårbjörken är en liten björk som är uppstammad till den höjden man vill kronan ska börja, sedan växer den inte mycket högre än så. Däremot blir den bredare, för kronan strävar neråt och mot sidorna. Ett väldigt häftigt litet träd som används för lite.

Korgvide är ett fantastiskt mellanstort träd som med sina sirliga grenar och långa gröna blad bäddar in trädgården alldeles underbart. Det är verkligen ett bra alternativ när man vill ha ett riktigt lummigt träd, att plantera den vid en damm tillsammans med hosta ger ett skönt, grönt intryck.
Hängvide blommar tidigt med sina videungsblommor och får en speciell krona med sina neråtgående grenar. Perfekt att använda om man vill ha ett litet solitärträd.

Körsbärsträdet har en krona som består av långa sirliga grenar som ger ett ganska trollskt intryckt till trädgården under vintern.

Självklart består detta intryck även under sommaren då grenarna är fulla av rosa eller vita blommor i mängder. Dessa blomblad faller sedan till ner och bildar ett täcke som pryder marken i några dagar innan de blir bruna.