Rådgivning

Rådgivningen är till för dig som har en trädgård men som har någon form av frågor eller problem med den.

Kanske har du just köpt hus och med det följde en trädgård som du inte har kunskap om hur man sköter? Det kan handla om en stor och redan anlagd trädgård som du behöver hjälp med att få fram en arbetsplan över så att den kan anpassas till dig och dina behov och önskningar. Eller kanske din tomt har nån buske här och där och en stor gräsmatta och du vill göra den mer inbjudande? Vilka förutsättningar finns för att skapa din drömträdgård?

Kanske så har du redan kunskapen men har kört fast på något ställe och behöver en utomståendes hjälp att se trädgården ur en annan synvinkel? Norrländska trädgårdar kan identifiera problem och komma med lösningar! Ofta upplevs en rådgivning i detta läge vara starten för att komma igång på ett projekt man länge funderat på men inte kommer på hur man ska ta sig an.

Rådgivningen sker på plats i din trädgård, vi går runt och pratar om den och du ställer dina frågor och berättar om problemen. Dyker det upp problem som vi inte kan ge svar på direkt så återkopplar vi efter själva rådgivningstillfället. Att ha förberedda frågor kan underlätta samt väcka nya under tiden du skriver dem eller när vi tillsammans går igenom dem.

Det är rekommenderat att du har papper och penna för att anteckna under mötet. Det är också bra att ha en tomtritning som vi kan rita lite snabbt på. Ofta kan det tillsammans med dina anteckningar sedan ge dig en bra påminnelse om vad det var vi pratade om.

Vill du istället att vi sammanfattar anteckningarna åt dig och sedan skickar dem till dig kan du köpa det för endast 350 kr.

Man kan också kombinera rådgivningen med beskärning som mer eller mindre blir en snabbkurs i beskärning. Du håller i sågen/sekatören och vi hjälper dig med var du ska sätta den. Detta rekommenderas under JAS-månaderna (juli, augusti och september) för större träd och buskar, medan små träd som du vill ha igång en tillväxt på kan med fördel beskäras på våren.

Pris: 1 800 kr för 1,5 h, följande timmar 850 kr/st.

Upptäcker du under rådgivningen att det egentligen är en trädgårdsdesign du är ute efter, diskuterar vi vilka möjligheter du har att välja på och vi tar fram en offert till det innan vi går vidare.

Kontakta oss för mer information och bokning av din rådgivning!