Kurser

Norrländska trädgårdars kursutbud riktar sig både mot privatpersoner, företag och föreningar. Till privatpersoner erbjuds både distanskurser och kurser i Skellefteå där deltagarna får lära sig att själv designa sin egen trädgård. Till företag och föreningar finns det möjlighet till inspirerande föredrag och kurser om växtgestaltning, vinteraspekter och hur man kan förenkla skötseln på grönytor.

Emma är en väldigt inspirerande föreläsare och hjälper till att komma med bra idéer som har hjälpt mig att utveckla min egen trädgård.

Aktuellt nu!

Trädgård + Yoga = Sant!

Ett samarbete mellan Norrländska Trädgårdar och Zoloz – Dans och hälsa. En unik kurs där trädgårdsdesign och yoga möts.

Förbered dig inför årets trädgårdssäsong med kurs i Trädgårdsdesign OCH Yoga specialanpassad för dig som arbetar mycket i trädgården.

Kursen är uppdelad i tre moduler och du väljer själv om du vill delta på allt.
Grundmodulen: den 24 mars, träffas vi allihop för en heldag som börjar med Yoga. Sedan går vi igenom grunderna för Trädgårdsdesign. Efter det blir det lunch och sen fortsätter vi med trädgårdsdesignen och jobbar med hur var och en vill att just sin trädgård ska se ut. Efter fikat är det sedan dags för ett till pass med yoga, så att du kan förbereda dig inför sommaren.

Trädgårdsmodulen: Vi träffas tre torsdagar (28/3, 4/4 och 18/4) och fördjupar oss i trädgårdsdesign. Vi jobbar med egna tomtritningar, alla deltagare får egen handledning under kursens gång och även ett kompendium med materialet vi går igenom. Målet med kursen är att du efter dessa träffar ska ha en grund till trädgårdsritningen samt kunskap och inspiration för att kunna gå vidare med din trädgård och forma den efter ditt behov.
Obs, max 7 deltagare, först till kvarn!

Yogamodulen: Vi träffas tre måndagar (15/4, 29/ 4 och 6/5) för att gå igenom kroppens behov och hur yoga kan hjälpa dig att underhålla en stark kropp. Vi tränar yoga och ni får lära er många bra övningar som ni sedan kan fortsätta göra under hela trädgårdsäsongen för att hålla kroppen i trim och med så lite smärta som möjligt efter tunga trädgårdspass. När kursen är slut har ni lärt er övningar och får med matta och halvblock för att lätt hålla igång det ni lärt er.

Priser
Grundmodulen 24/3, kostar 1 500 kr, i det ingår fika på eftermiddagen men inte lunch.
Trädgårdsmodulen 28/3, 4/4 och 18/4, kostar 1 500 kr.
Yogamodulen 15/4, 29/4 och 6/5, kostar 1 500 kr.

Vid köp av två moduler får ni 500 kr rabatt, vid köp av alla tre moduler får ni 750 kr rabatt!

Plats: Zoloz Yogastudio, Södra Järnvägsgatan 38B i Skellefteå
Leds av Pia Burman och Emma Ershag
Anmälan görs via Zoloz kursbokning.
Anmälan är bindande.

 

Några exempel på föredrag Norrländska trädgårdar hållit i:

  • Trädgårdsdesign – En föreläsning som går igenom grunderna för hur du ska tänka när du designar din egen trädgård. Fokus på förutsättningar, rumsbyggande, sammanhållande design och vinteraspekten.
  • Beskärning – Forma ditt träd rätt- Beskärning är en konst i sig, men med denna föreläsning får du mer förståelse för hur träden fungerar, hur du ska beskära för bäst läkning och vilka grenar man ska ta bort beroende på vad för slags träd det är.
  • Färg och form i trädgården – Det är lätt att se sig blind på vackra blommor, men hur ska man kombinera dem för att få fram det uttrycket i trädgården som du vill ha? Hur passar färgerna ihop och vad ska man tänka på när det gäller helt gröna växter? Eller efter växterna blommat ut?
  • Inte bara bollpil – Många gånger blir vissa växter på modet och då är det lätt hänt att man glömmer bort vilka andra växter som finns och kanske skulle passa bättre. Inte bara bollpil handlar om hur du ska välja ett träd som passar till just din trädgård med tanke på storlek, form och uttryck.

Har du ett annat ämne du önskar så hör av dig med dina önskemål.

Kontakta Emma för vidare uppgifter!