Design

Det här är för dig som vill satsa mer på din trädgård och investera på riktigt för att höja värdet både på huset och för din egen privata uppfattning. En rätt designad trädgård är anpassad till just dig, till dina behov och förutsättningar, det kan lyfta fram ytor i trädgården som tidigare varit bortglömda men som plötsligt kan bli den mest eftertraktade platsen för vila och återhämtning. Det kan även vara det bästa sättet att kombinera två personers olika smak och tycken, vilket ibland kan vara ett problem som kräver sin lösning. Detta passar självklart till dig med en mindre yta som balkong eller uteplats, gör den yta du har tillgång till ultimat för just dig!

Med trädgårdsdesignen binds hela trädgården ihop med en genomgående röd tråd och en gemensam känsla så, även om du väljer att genomföra anläggningen av en rabatt/del av trädgården per år, kommer det färdiga resultatet att bli genomtänkt och sammanhängande.

Att tänka på innan ditt designbesök:

Innan bokat besök är det bra om du funderar på vad du vill ha ut av din trädgård.
Ska den vara till prydnad eller nytta? Eller både och?
Vad har du för budget?
Hur mycket tid per vecka vill och kan du lägga ner på skötseln?
Allt detta spelar in på vilket växtval vi gör och hur designen utformas.
Självklart är det bra om du även funderar på vilka växter och färger du gillar och vilken karaktär du vill ge din trädgård!

Genom att vara förberedd med en skalenlig tomtritning där alla mått är utsatta går planeringen smidigare och fortare,
var därför redo med en sådan innan besöket.

Norrländska trädgårdar erbjuder tre olika slags designförslag:

Det första är en detaljplanerad trädgård, en komplett ritning i 3D med växter och mått noggrant utmärkta. Exakta antalet växter, namn på både svenska och latin för att kunna ta precis rätt växt när du köper den. En lista som ni kan använda som en inköpslista. Innan designen är klar träffas vi och går igenom den för att se om det är några ändringar ni vill göra.

Sammanfattning:
• Skalenlig ritning med flera bilder i 3D från olika vinklar.
• Design för hela året
◦ Belysning
◦ Vårlökar
◦ Vinteraspekter
◦ Höstfärger
• Tydligt textdokument med genomgång för varje rabatt.
• Växtlista med antal växter och sortnamn.

Prisexempel: 26 250 kr för en tomt på ca 1 500 kvm

entre dimensioner

Det andra förslaget är en översiktlig trädgårdsskiss med växter utplacerade och en växtlista till det. Ni ser var växterna ska stå och kan mäta med en skallinjal för detaljer. Varje växt är utritad med en cirkel, så det är enkelt att räkna antal som behövs till varje rabatt. En stor övergripande plan över trädgårdsrummet och flera mindre detaljskisser. Textdokument med information om varje rabatt och även kommentarer om vinteraspekten.

Sammanfattning:
• Skalenlig ritning över tomt och rabatter.
• Övergripande textdokument.
• Växtlista.

Prisexempel: 20 250 kr för en tomt på ca 1 500 kvm.

Trädgårdsritning "Bäcken"

Tredje förslaget är en enkel skiss med grupperingar av växter utplacerade och en växtlista
med växter.

Sammanfattning:
• Skiss över tomt med växtgrupperingar
• Växtlista

Prisexempel: 9 750 kr för en tomt på ca 1 500 kvm.

Observera att priserna är exempel och kan variera beroende på kundens önskemål.

Design av balkong/uteplats

Har du trädgårdsdrömmar, men inte ännu en fullstor trädgård? Kanske du har en balkong som blivit mer förvaringsplats än umgängesyta? Eller en uteplats som du känner kunde användas bättre, men du vet inte riktigt hur? Har du svårt att få till en specifik känsla och stil du önskar att din uteplats hade? Vill du ha köksträdgården inom bekvämt räckhåll på balkongen?

Kontakta Norrländska Trädgårdar, och låt en trädgårdsingenjör hjälpa dig!

Precis som vid en fullskalig trädgårdsdesign får du ett inledande besök, där ni kan diskutera dina önskemål och vad som skulle vara möjligt att genomföra på den befintliga ytan.