För dig som vill satsa på din trädgård och investera för att höja värdet både på huset och din egen upplevelse.

En rätt designad trädgård är anpassad för dig, för dina behov och förutsättningar. Designen kan lyfta fram ytor i trädgården som tidigare varit bortglömda, men som plötsligt kan bli den mest eftertraktade platsen för vila och återhämtning. Det kan vara det ett sätt att kombinera två personers olika smak och tycken, vilket ibland kan vara ett problem som kräver sin lösning. Om det finns utmanande element i din trädgård, kan vi vända det till en fördel i designen. En trädgårdsdesign passar självklart lika bra till dig med en mindre yta som balkong eller uteplats som den större trädgården. Har du trädgårdsdrömmar, men inte ännu en fullstor trädgård? Kanske du har en balkong som blivit mer förvaringsplats än umgängesyta? Eller en uteplats som du känner kunde användas bättre, men du vet inte riktigt hur? Vill du ha köksträdgården inom bekvämt räckhåll på balkongen?

Med trädgårdsdesign binds hela trädgården ihop med en genomgående röd tråd och en gemensam känsla. Väljer du att genomföra anläggningen av trädgården i etapper, kommer det färdiga resultatet att bli genomtänkt och sammanhängande. Förvandla den yta du har till ett härligt trädgårdsrum!

 

Innan första besök

Innan bokat besök är det bra om du funderar på vad du vill ha ut av din trädgård.
Ska den vara till prydnad eller nytta? Eller både och?
Vad har du för budget?
Hur mycket tid per vecka vill och kan du lägga ner på skötseln?
Allt detta spelar in på vilket växtval vi gör och hur designen utformas.
Självklart är det bra om du även funderar på vilka växter och färger du gillar och vilken karaktär du vill ge din trädgård. Ett tips är att söka inspiration på instagram, pinterest eller liknande sidor för att hitta din känsla.

Genom att vara förberedd med en skalenlig tomtritning där alla mått är utsatta går planeringen smidigare. Var därför redo med en tomtritning innan besöket.

Norrländska trädgårdar erbjuder tre designnivåer

Prisuppgifterna är riktpriser och varierar utifrån dina önskemål.

Nivå 1 Detaljplanerad ritning

Är en detaljplanerad trädgårdsritning. En komplett design i 3D med växter och mått noggrant utmärkta. Exakta antalet växter, namn på både svenska och latin för att kunna ta precis rätt växt när du köper den. En lista som du kan använda som en inköpslista. Innan designen är klar träffas vi och går igenom den för att se om det är några ändringar du vill göra. Normalt ingår tre möten under en detaljplanering.

Sammanfattning
• Skalenlig ritning med flera bilder i 3D från olika vinklar.
• Säsongsanpassad design med belysning, vårlökar, vinteraspekter och höstfärger.
• Tydligt textdokument med genomgång för varje detaljyta.
• Växtlista med antal växter och sortnamn.
• Tre möten.

Prisexempel: 26 250 kr för en tomt på ca 1 500 kvm

entre dimensioner

Nivå 2   Översiktsritning

En översiktlig trädgårdsskiss med växter utplacerade och en växtlista till det. Du ser var växterna ska stå och kan mäta med en skallinjal för detaljer. Varje växt är utritad med en cirkel, så det är enkelt att räkna antal som behövs till varje rabatt. En stor övergripande plan över trädgårdsrummet och flera mindre detaljskisser. Textdokument med information om varje rabatt och även kommentarer om vinteraspekten. Normalt ingår två möten i översiktsritning.

Sammanfattning
• Skalenlig ritning över tomt och rabatter.
• Övergripande textdokument med kommentarer om vinteraspekten.
• Växtlista.
• Två möten

Prisexempel: 20 250 kr för en tomt på ca 1 500 kvm.

Nivå 3  Skissplanering

En enklare skiss med grupperingar av växter utplacerade och en växtlista med växter. Du ser var växterna ska stå och kan mäta med en skallinjal för detaljer. Varje växt är utritad med en cirkel, så det är enkelt att räkna antal som behövs till varje rabatt. Normalt ingår två möten i skissplanering.

Sammanfattning
• Skiss över tomt med växtgrupperingar
• Växtlista
• Två möten

Prisexempel: 9 750 kr för en tomt på ca 1 500 kvm.

Priserna i ovan exempel är riktpriser och varierar med dina önskemål.

 Kontakta oss för mer information och bokning av ett första möte.