Anläggning

Norrländska trädgårdar kan hjälpa dig att förverkliga dina trädgårdsdrömmar på en gång. Genom att beställa anläggning ordnar vi allt med planering, beställning och plantering. Självklart får du offert innan och vi går tillsammans igenom planeringen för att räta ut eventuella frågetecken och göra ändringar innan beställning av växter och planteringen börjar.

Processen inför en anläggning går till på samma sätt som inför en design, men skillnaden att Norrländska trädgårdar gör resterande jobb efter designen och trädgården blir klar väldigt fort. Det börjar med en träff där vi bland annat diskuterar hur du vill att trädgården ska se ut, vilka behov som finns, vad du vill kunna göra i den och vilka säsonger som är viktigast att den är fin i. Steget efter det är att du får en offert och efter den blivit godkänd börjar designprocessen, när den är klar träffas vi och går igenom den. Efter ni godkänt designen, förbereds tomten och rabatterna grävs och fylls med bra jord och när markarbetet är klart, beställs växterna. Beroende på hur stor anläggningen är, tar det 1-5 dagar att plantera allt. Det är viktigt att det finns tillgång med vatten för bevattning under planteringen, om du inte har tillgång till det, behöver du meddela det i tid så att bevattningen kan lösas. När allt är planterat är det din uppgift att fortsätta bevattningen under säsongen, hur mycket som ska vattnas beror helt på vädret. Är det väldigt torrt kan det behöva vattnas ofta, kanske en gång per dygn. Vattna helst på kvällen eller natten för bästa resultat. Om vårblommande höstlökar ingår i anläggningen, kommer vi tillbaka i slutet av hösten och planterar dessa, bevattning då är inte lika viktigt.

Tänk på:

  • Under högsäsong tar designen längre tid, eftersom det redan är så mycket att göra för oss. Vill du vara säker på att få trädgården anlagd snabbt, beställ därför allt redan på hösten innan eller tidigt på året.
  • Är sommaren väldigt varm, är det bättre att plantera på hösten.
  • Om det blir många och stora ändringar på designen, kan det bli lite dyrare än offerten är beräknad på. Offerten du har fått är en pessimistoffert för att kunna hantera saker som detta, men ibland räcker det inte.
  • I anläggning ingår ett års växtgaranti, dock gäller den inte om växterna blivit uppätna/skadade av djur eller om växterna torkat.

 

Exempel på några av våra utförda arbeten kan ses nedan.