Träd- och buskbeskärning

Norrländska trädgårdar har under många år hjälpt kunder runt omkring i Skellefteå med beskärning av fruktträd, rosor och buskar. Felaktig beskärning leder till skador på träd och buskar, och genom att anlita våra tjänster ser vi till att beskärningen utförs på rätt sätt. Resultatet av vårt arbete blir snygga och välvårdade träd och buskar.

Kontakta oss gärna för mer information.

Det finns olika anledningar till varför våra kunder beställer trädbeskärning av oss. Vi beskär fruktträd för att få fram ett snyggt och hållbart träd, samt för att få fram en bra blom- och fruktsättning. Ett äppelträd med täta grenar ger lite ljus till äpplena, vilket leder till att de blir mindre och surare. Genom att beskära trädet når solen in till frukten och det blir mindre problem med röta. Andra träd beskärs för att höja kronan, något som underlättar gräsklippningen. Trädbeskärning beställs även för att få bort skadade eller störande grenar.

Felaktig beskärning kan leda till sår på träden, försvårad läkning och fula stumpar som är känsliga för svampangrepp och andra trädsjukdomar. Det innebär även en snabb tillväxt på vattenskott som har väldigt dålig förankring i stam och grenar. Om vattenskott får växa till sig knäcks dessa lätt vid större påfrestningar som stormar och snötyngda grenar. I värsta fall går grenarna av och kan skada byggnader och annat.

Efter beskärningen är det som att trädet kan andas lättare. Solen når in till frukten, det blir dessutom mindre problem med röta eftersom det blir mindre fuktigt inne i trädet.

Före beskärning sitter grenarna tätt vilket ger lite ljus till äpplena och de blir mindre och surare.

 

 

 

 

 

 

 

 

När ska träden beskäras?

Trädbeskärning, särskilt av fruktträd, utförs helst i JAS-månaderna, det vill säga juli, augusti eller september. Då minskar risken av sjukdomsangrepp och ökad bildning av vattenskott. En vårbeskärning leder ofta till ökad tillväxt, vilket i vissa fall är önskat. Till exempel om du har ett ungt träd (under 10 år) som du gärna vill få lite extra fart på.

 

Priser för beskärning

Priset för beskärning är 600 kr/timme, med undantag för riktigt små träd (upp till 5 år) som kostar 250 kr/st. Vill du nyttja RUT-avdraget för beskärning så går det bra, du betalar du endast 300 kr/timme. Det enda som behövs för det, är ditt personnummer, sedan sköter Norrländska Trädgårdar allt.

 

Kontakta mig

Kontakta Norrländska trädgårdar för offert om du önskar beskärning av träd och buskar.
Du är även välkommen att ta kontakt med oss om du har några frågor kring våra tjänster.

Du når oss via telefon 073-15 70 850 eller e-post info@norrlandskatradgardar.se

Det var tjockt med grenar, många var dödade och skadade.

Före beskärningen var det tjockt med grenar, många var dödade och skadade.

Efter beskärningen kunde man till och med gunga på farfarsgungan!

Efter beskärningen kunde man till och med gunga på farfarsgungan!

 

Två häggmisplar som formbeskärs till vacker bollform.

Två häggmisplar som formbeskurits till vacker bollform.