Klättra i träd

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det är ganska roligt att ha ett jobb som innebär att man får betalt för att klättra i träd. Idag var jag upp en 4-5 m över marken och beskar äppelträd, jag ska tillbaka imorgon för jag blev inte riktigt klar. Det är hejdundrande roligt att beskära träd! Det är klart att det hjälper till att inte vara höjdrädd och ganska stadig på foten åxå 😉

Dessa två träd jag håller på med nu har dock gett mig lite huvudbry, för det är träd som inte blivit omhändertagna på väldigt länge. Och den gamla beskärningen är mest stympning, så träden har problem med vattenskott och i stort sett kala grenar i stora partier. Plus att dom är alldeles för höga. Det problemet ska jag se över imorgon, hur kan jag korta ner trädet men samtidigt låta det behålla sin kronform?

Kommentar (2)

  • Adéle Wester| 26 april, 2011

    Hmm, det låter som ett litet huvudbry det där, ja. Är det vanligt att du träffar på träd som har fått felaktig beskärning/behandling? När jag cyklar runt här hemma känns det inte helt ovanligt att se träd som verkar ha fått ett besök av en häcksax, hellre än trädklättrare med sekatör…

    • Emma Ershag| 3 maj, 2011

      Ja, det är ganska vanligt att träden har fått felaktig beskärning eller ingen beskärning alls. En felaktig beskärning kan vara värre än ingen beskärning alls… Är man osäker om hur man gör så är det enkelt att ringa nån som kan. Under mina beskärningar så får man vara med, då får man en egen liten privatlektion i att beskära träd och kan lättare underhålla trädet kommande år.