Frökataloger och -inventering

Nu en bra bit in i januari kan jag väl knappast vara ensam om att gå omkring och drömma om våren? Redan innan jul så kom katalogen från Impecta Fröhandel ner i brevlådan, jag höll mig dock till efter jul med att läsa i den. En högtid i taget 😉
Och en sån högtid sen! Jag har legat många nätter och tittat på bilderna och drömt om sommarens plantor, det är så mycket jag planerar att hinna med i trädgården i år. Vi får väl se var det kommer att sluta, jag hann ju bara göra en rabatt ifjol. Men i år kommer det inte att krocka med att vi flyttar in i huset, så det blir i princip det enda projektet jag har att syssla med här hemma.
Efter att ha varit på Blomsterlandet så kom jag hem med en till frökatalog, den här gången från Nelson Garden, Trädgårdslandet heter den. Den är mer än bara en frökatalog, första delen i tidningen är full av olika artiklar som handlar om trädgård och fröer. Väldigt bra läsning!

Men när man läst alla dom där katalogerna, och listan på vilka fröer man vill köpa… ojoj, inte blir det billigt! Det var då jag kom på att jag har gamla fröer hemma, så det blev dags för en fröinventering.
Det var väldigt tur jag tog mig för det, för jag hittade det mesta här hemma. Perennfröer som jag totalt glömt bort att jag hade, ettåriga sommarblommor som täcker nästan hela behovet till trädgården med viss anpassning av designen. Det enda som återstår till trädgården nu, är fröer till solros och vallmo. Inköpslistan minskade drastiskt 🙂
Jag bör dock tillägga att fröerna är gamla, så det är inte helt säkert att alla gror. Jag kommer att så alla av de fröerna jag har kvar och hoppas på det bästa. I några fall kommer säkert ingenting upp, i andra fall kommer desto fler än planerat upp. Förhoppningsvis jämnar det ut sig med mängden plantor jag behöver.