Lökplantering del 4

Lökarna tog sig riktigt bra i mitt kalla förrådsrum, det gick fort för kirgislöken, men så fort vildtulpanerna börjat skjuta så växte dom både ikapp och förbi. Dom är nu i knopp och börjar alldeles strax att blomma!
Jag var självklart tvungen att ta ut dom från det mörka förrådet, dom hann bli lite väl gula innan, men efter bara nån dag i ljuset från det lilla fönstret såg dom fina och gröna ut igen.

Nu missade jag att ta några fler bilder på mellanstadiet, men här ser ni hur bra kirgislöken har tagit sig, nu väntar jag bara på att blomknopparna ska dyka upp snart.

Tulipa tardan har faktiskt just slagit ut, jag såg det inte när jag fotade, men nu när jag kikade på korten så syns det ju faktiskt! Om ni tittar in i grönskan på första krukan så tror jag att ni skymtar nåt gult och vitt där. Så dom måste jag ta fram så vi får njuta av minivåren 🙂


Mot alla odds så tog sig faktiskt mina stora tulpaner åxå, jag hade nästan gett upp hoppet, men titta bara vad jag hittade i förrådet idag! Man ser att dom kommit upp med några dagars mellanrum, och här lyser dom verkligen gula. Snabbt ner till källarfönstret för dom åxå, blir fint att ha dom blommandes på bordet om nån vecka, typ när tardan slutat blomma.