Adventspyssel

Nu har det äntligen blivit första advent och snön och vintern kom ungefär samtidigt som första ljuset skulle tändas. Här i Skelleftehamn hade vi en så kallad snökanon som skötte snöleveransen, från lördag morgon till söndag morgon fick vi mer än en halv meter snö. Ju närmare havet, desto mer snö. Idag har vi dessutom haft kraftiga minusgrader, -18 grader har det varit idag, så vintern är verkligen här, med besked!

Vad passar bättre en sån dag än att hålla på med lite pyssel? Det här är något som går ganska fort, minus torktiden för färgen då, och är väldigt enkelt att göra.

Man tar några tomma konservburkar, river bort etikett och diskar ur dom ordentligt. Sen målar man dom med nån fin färg. Jag har målat den ena med svart färg och den andra med en silvervit färg. Ser väldigt vintrig och fin ut.
Låt färgen torka nån timma, du behöver inte måla så noggrant, för vi ska dit med mer sen.

När färgen har torkat limmar du fast spets runt burken. Jag hittade en fin spets på second hand, ser ut som julstjärnor på den. Man limmar fast den genom att sätta en strimma lim från toppen till botten, sen lindar man spetsen runt och fäster med lim på samma sätt som tidigare.

Så här blev resultatet! Jag kommer nog plantera några julblommor i dessa, men man kan använda dom till mycket annat också. Tänk bara på att kanten längst upp kan vara vass, så godis kanske man inte ska ha i dom 😉