Julpyssel

Igår tog jag fram granen och klädde den, men upptäckte att jag hade lite för få julgranskulor att hänga i den. Ja, egentligen har jag inte för få, men med två katter och en bebis som just lärt sig kråla väldigt bra vill jag inte använda mina glaskulor i granen.
Jag hade några plastkulor över som jag tidigare piffat med glitterlim. Tyvärr fäste inte limmet i annat än färgen på kulorna, så istället för snyggt mönster i glitter, var där fläckar av lossnad färg.

Så jag tog mig för och pyntade upp dom istället, på ett väldigt billigt och hyfsat snabbt och enkelt sätt.

Det du behöver är lim, decoupage- eller vanligr trälim. Jag använder trälim, för det har vi hemma och är dessutom billigare.
Du behöver även sax, pensel till limmet, snygga servetter och bra kulor att pynta.

Dela servetten genom att ta lös det lagret av servetten som har trycket på sig. Klipp ut en rektangelformad bit innehållande den delen av mönstret du vill ha. Mät ut med hjälp av kulan hur stor bit du behöver, den ska täcka hela.
”Måla” lim på kulan med penseln, jag började på den delen som jag ville ha snyggast på kulan. Limma sedan fast servetten på kulan.
Man får dra och hålla på lite innan man får till det, men servetten är enkel att forma som man vill. Man får bara tänka på att dra försiktigt, eftersom den är så tunn.
Svårast är det att få till det i botten och toppen, men med lite pill och tålamod, samt en vass sax går det bra 🙂

Jag är nöjd 🙂