Kallt!

Alltså, den här helgen har det varit kallt så det förslår! Jag är mycket glad över att vi här i Skelleftehamn faktiskt har fått snö, för det är det som skyddar våra perenner när det är så här kallt. Träden har ett visst skydd av en ordentlig invintring på hösten, men kylan går hårt åt på dem som inte har så mycket skydd av snön. När jag var ute förra veckan så hörde jag hur det small i träden, att det är smällkallt ute innebär att det smäller i träden när vattnet fryser och spräcker sönder dem.
Däremot har det varit otroligt vackert, snön glittrar i solen som kastar blekgula strålar, till och med när det har snöat har solen lyst. Den står ju så lågt nu att molnen som är mitt på himlen inte är ett bekymmer.

Idag är det dock molnigt och tack vare det lite varmare. -14 grader istället för -24. Det är märks ganska väl, även om båda temperaturerna är kalla. Trots att det är varmare ute är det fortfarande en perfekt dag för att kolla i frökataloger, dricka te och längta efter sommaren.

Frost